Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко вірить, що Путін "зуби зламає" об неї

Вівторок, 31 березня 2015, 12:25

Український пілот і депутат Надія Савченко звернулася з чітким меседжем до президента Росії Володимира Путіна.

Про це йдеться у її листі з в'язниці, написаному у відповідь на запит CNN.

"Якщо Путін хоче перемогти Україну - нехай спробує перемогти спершу мене!", - каже українка.

"Але якщо він хоче миру і дружби між нашими народами, як він стверджує," - додала вона, "я готова зробити перший крок на шляху до цього".

"Моя свобода буде тим першим кроком до миру і взаєморозуміння в Україні", - написала Савченко.

Вона знову нагадала, що росіяни висувають абсурдні звинувачення на її адресу, оскільки самі викрали її:

"Я вже була у полоні протягом години, коли ці російські журналісти загинули. Я не бачила їх, і наші шляхи ніколи не перетиналися... Бойовики самі сказали мені, що ці журналісти потрапили під вогонь своїх власних "махновців", - сказала Савченко у своєму листі з в'язниці.

За її словами, що слідчі знали про все від самого початку:

"І вони не мають нічого на мене! Вони просто думали, що це буде легко "викрутити мені руки" і отримати ще одну зірку за погонах. Але цього не станеться!" - додала вона.

Журналісти CNN, зазначають, що незважаючи на її критичну ситуацію, Савченко, здається, зберегла почуття гумору так само і рішучість, написавши, як вона почувається: "На краю! ...;) близько до нірвани, просвітлення;) жартую".

"Тримаюсь! Але моє тіло тримається виключно на моїй силі волі", - пише вона, - "тіло так оніміло, що я не навіть не відчула голку, коли у мене брали зразок крові з вени сьогодні".

"Хитаюся, крутиться голова, тиск 80x40, цукор у крові 2,9, T (температура) -.! 35.7° С, але як і раніше стоятиму до 50 кг (маса тіла) навіть довше, якщо Бог дозволить! Ще не зомліла жодного разу і не впала з ніг".

Оскільки Савченко продовжує голодування, на запитання, чи вона готова в кінцевому підсумку померти в ув'язненні, вона написала:

"Померти?! Це не наші методи !!!;) Я буду думати про щось краще...:!;)".

"Я продовжу голодувати, як і казала, поки я не повернуся в Україну, або, принаймні, (поки) утримання у в'язниці не змінять на домашній арешт в українському консульстві в РФ, яке насправді є частиною України в Росії".

"Немає сенсу їсти у в'язниці. Мені шматок не йде в горло тут, у цій клітці! І правда повинна зрештою перемогти!!!", - написала Савченко.

Як повідомлялось, 30 березня стало відомо, що Слідчий комітет РФ вчергове відмовив захисту Савченко в зміні запобіжного заходи, пославшись зокрема на МЗС Росії, який відмовився визнати міжнародний імунітет делегата ПАРЄ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...