У Москві під судом чатує поліція: готуються до розгляду справи Нємцова

Неділя, 8 березня 2015, 09:24

У Москві біля будівлі Басманного суду посилено заходи безпеки: очікується, що 8 березня тут буде розглянуто питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві політика Бориса Нємцова.

Як повідомляє Інтерфакс, співробітники поліції чергують біля будівлі суду. Уздовж по Каланчевской вулиці і в прилеглих провулках, на якій знаходиться суд, стоять поліцейські автобуси і автомобілі, з двох сторін встановлені металеві загородження.

Журналістів, які прийшли на засідання, попросили пройти за огорожу, щоб звільнити прохід до входу в будівлю суду, всередину поки нікого не пускають.

Як відомо, 7 березня в СК РФ заявили, що у справі про вбивство Бориса Нємцова затримано двох осіб - вихідців з Кавказу, які підозрюються в причетності як до організації, так і до виконання злочину.

Повідомлялося, що затримані не проходять по базі даних МВС по Чеченській Республіці як такі, що  вчинили будь-які правопорушення та не перебувають у розшуку.

За даними ЗМІ, затримані перебували у СІЗО "Лефортово", 8 чи 9 березня Басманний суд Москви розглядатиме справу про їх арешт на час слідства. 

Пізніше секретар Ради безпеки Інгушетії Альберт Барахоєв повідомив про ще двох затриманих за підозрою у причетності до вбивства Нємцова

Нємцов був застрелений у центрі Москви в ніч на 28 лютого: невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці. 

В інтерв'ю від 10 лютого Нємцов заявляв, що побоюється, що президент Росії Володимир Путін "замовить" його за опозиційні висловлювання.

Вбивство Нємцова відбулося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня. 

Президент РФ Володимир Путін заявив, що буде зроблено все, щоб "організатори і виконавці підлого і цинічного вбивства" Бориса Нємцова отримали заслужене покарання. 

Правоохоронні органи оголосили про винагороду у 3 млн рублів за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство опозиційного політика.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...