У домі представника Меджлісу Асаби провели обшук, його повезли на допит

Вівторок, 14 квітня 2015, 09:44

У домі голови Білогірського регіонального Меджлісу Мустафи Асаби вранці 14 квітня правоохоронці проводять обшук.

Про це повідомляє активіст кримськотатарського руху, гооава Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв у Facebook.

За його інформацією, силовики шукають матеріали у справі "26 лютого".

Опять обыск и снова в доме у Асаба Мустафы, председателя Белогорского регионального Меджлиса. Ищут материалы по "26 февраля" А говорите что снаряд не попадает дважды в одну воронку!

Posted by Zair Smedlya on Monday, April 13, 2015

Після обшуку Асаба повезли на допит у слідчий комітет у Сімферополі, повідомив пізніше Смедляєв.

Це був уже другий обшук у будинку Мустафи Асаби. Як зазначає "Крим. Реалії", уперше слідчі заходи правоохоронці провели 16 вересня 2014 року.

Тоді за підсумками обшуку в Асаби вилучили брошури релігійного характеру про кримськотатарський національний рух. Після обшуку його запросили в райвідділ поліції для бесіди.

Як відомо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу й "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Рксского единства" Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок дві людини загинули.

Слідчий комітет Росії порушив за даним фактом кримінальну справу.

У рамах його розслідування "за підозрою в організації й участі в масових заворушеннях" 29 січня поточного року затримали заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім його продовжили до 19 травня.

11 квітня провели обшук у домі відеооператора із Сімферополя Амета Умерова, після чого його повезли на допит у Центр із протидії екстремізму. За інформацією Умерова, удома в нього шукали вибухові речовини, холодну й вогнепальну зброю. Також вони перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері Амета.

За інформацією відеооператора, разом із ним у Центр "Е" доправили ще шість осіб. Після допиту Амета Умерова відпустили. Кілька років тому Умеров працював оператором телеканалу ATR.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...