Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер бойовиків Захарченко нагрубіянив у відповідь на ініціативу по Широкиному

Понеділок, 20 квітня 2015, 17:08

Бойовики відкинули ідею про демілітаризацію селища Широкине, що перебуває на лінії розмежування і є однією із найгарячіших точок на Донбасі.

Про це заявив лідер формування "ДНР" Олександр Захарченко, передає підконтрольне сепаратистам видання.

"Українські військові одержали мою відповідь: загострення шизофренії відбувається навесні й восени, тому, шановні колеги, ідіть лікуєтеся. Жодної демілітаризації в такому варіанті не буде. Шизофренія для українських військових виявилася дуже заразною хворобою, я попросив їх звернутися до психотерапевта", - заявив Захарченко. 

За його словами, згідно до пропозиції силовиків, бойовики ДНР мали відступити вглиб своєї території, а українські війська — фактично залишитися на нинішніх позиціях.

Також Захарченко заявив, що пропоновані Україною умови поновлення роботи банківського сектору на Донбасі неприйнятні для "ДНР".

"За пропозицією (українського прем'єра Арсенія Яценюка), Україна хоче запустити на території "ДНР" свої комерційні банки, пустити до нас у Республіку Національний банк України, ввести сюди певну охорону. На це ми не підемо", - сказав він.

"Ми запропонували українській стороні створити в Республіці такі умови, щоб наш Центробанк міг спокійно працювати з іншими банками на території України, щоб ми створили прозорі й зрозумілі умови як для українських, так і для інших закордонних банків, на це ані Яценюк, ані уряд України ніколи в житті не підуть", - сказав він.

Раніше український прем'єр Арсеній Яценюк заявив про готовність "відновити банківський сектор у Донецьку й Луганську".

Як відомо, бойовики й Росія наполягають на виплаті пенсій тим, хто залишився на окупованих територіях. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування