Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові затримано трьох "беркутівців" за підозрою у вбивствах активістів Майдану

Вівторок, 21 квітня 2015, 11:30

У Харкові затримано трьох екс-співробітників "Беркуту", яких підозрюють у вбивствах євромайданівців під час розгону мирної ходи на Інститутській 18  лютого 2014 року.

Як повідомив на брифінгу Генпрокурор Віктор Шокін, ці особи затримані у рамках спільної спецоперації ГПУ та СБУ.

"Сьогодні було проведено спільну спецоперацію ГПУ та СБУ у Харкові. Затримано троє співробітників спецпідрозділу "Беркут", які обгрунтовано підозрюються у вбивствах мирних громадян 18 лютого 2014 року. Двоє з трьох затриманих є керівниками різних підрозділів "Беркуту",- заявив він.

Також Шокін зазначив, що після розформування "Беркуту" троє затриманих аж до свого затримання працювали в МВС, двоє з них – на керівних посадах.

За даними Генпрокурора, не усі затримані є харків'янами.

За словами Шокіна, затримані підозрюються у причетності до вбивст під час розгону мирної ходи євромайданівців на вул. Грушевського, Інститутській та Кріпосному провулку  у Києві.

Генпрокурор нагадав, що в результаті розгону ходи було вбито 5 осіб, 62 людини отримали вогнепальні поранення, а загалом 400 особам було завдано шкоди різного ступеню тяжкості.

При цьому Шокін більше подробиць не повідомив через слідчі дії, які досі тривають, пообіцявши після їх завершення провести велику пресс-конференцію щодо злочинів проти учасників Євромайдану.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування