Комітет Палати представників США ухвалив резолюцію щодо Савченко

Четвер, 23 квітня 2015, 21:20

Комітет у міжнародних справах Палати представників США під час засідання в четвер затвердив текст резолюції щодо звільнення української льотчиці Надії Савченко.

"Надія Савченко - справжній герой України, її стійкість надихнула багато людей у країні, які борються за незалежну, демократичну та процвітаючу Україну", - зазначив під час слухань старший член Комітету у закордонних справах конгресмен Еліот Енгел, передає Укрінформ.

Документ H.Res.50 "Заклик про звільнення українського бойового пілота Надії Савченко, яка була захоплена військами РФ у східній Україні і незаконно утримується в російській в'язниці з липня 2014 року" наголошує, що український бойовий пілот Надія Савченко, яка воювала добровольцем у батальйоні "Айдар", була захоплена на українській території, позбавлена права на справедливий судовий розгляд та була незаконно передана Російській Федерації, щоб постати перед судом (РФ) через необгрунтовані звинувачення в тероризмі".

Резолюція закликає уряд США, європейських союзників та міжнародну спільноту активно підтримувати зусилля щодо звільнення Надії Савченко та інших осіб, які незаконно утримуються в РФ.

Як уточнили "Укрінформу" джерела в Конгресі США, за процедурою, документ з Комітету буде відправлений на голосування безпосередньо до Палати представників. Оскільки резолюція не містить контроверсійних положень, її остаточне прийняття очікується вже найближчим часом.

Як відомо, авторами документа, внесеного в кінці січня цього року стали конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Майкл Фітцпатрік, Майк Куіглі та Білл Паскрелл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News