Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Два профільних комітети Ради попросили охорону для Гордієнка

Середа, 8 квітня 2015, 20:42

Два профільні комітети парламенту звернулися до Генеральної прокуратури з проханням забезпечити охорону колишньому керівнику Держфінінспекції Миколі Гордієнку.

На засіданні комітетів щодо запобігання та протидії корупції та правового забезпечення правоохоронної діяльності в середу було ухвалено рішення звернутися до генпрокурора з проханням організувати захист Гордієнка як свідка, пише "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, Антикорупційний комітет Ради рекомендував парламенту створити тимчасову спеціальну комісію для перевірки звинувачень уряду Арсенія Яценюка в корупції.

У свою чергу правоохоронний комітет підтримав пропозицію рекомендувати парламенту створити робочу групу на базі двох профільних комітетів, яка б розслідувала факти, оприлюднені Гордієнком.

На спільному засіданні комітетів також було рекомендовано парламенту ухвалити закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради.

Як відомо, екс-голова Державної фінінспекції Микола Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка. 

Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн.

Після цього Генпрокуратура почала перевіряти оприлюднену інформацію.

Яценюк спочатку відсторонив, а потім звільнив Гордієнка

Глава уряду заявив, що екс-главі Держфінінспекції  "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування