Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прихильники Компартії у низці міст збираються на акції

П'ятниця, 1 травня 2015, 10:49

У Києві, під музеєм історії ВВВ, почали збиратися прихильники Компартії України.

Люди з плакатами "Ні капіталізму", "Наша сила в правді" мають намір провести мітинг, повідомляє Сегодня.ua

За інформацією журналіста Максима Кудимця, станом на 11:00 біля меморіалу ВВВ зібралося 2-3 сотні комуністів (за даними Інтерфакс-Україна - близько 800 осіб), однак міліції в рази більше.

До будівлі музею прибувають люди з символікою "Свободи".

На акцію прихильників КПУ в Києві прийшов лідер партії Петро Симоненко.

 

Водночас представники організації "Свобода" і люди, що назвалися представниками громадської охорони міста, не дали "радянській людині" вшанувати пам'ять Леніна 1 травня на Бессарабській площі в центрі Києва.

Як передає "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю вранці біля постаменту, де раніше стояв пам'ятник Леніну, зібралося близько 30 "свободівців" з партійною символікою та державними прапорами України, а також люди в камуфляжній формі та представники ЗМІ.

Близько 10.30 до присутніх підійшов літній чоловік у футболці з комуністичною символікою, назвавшись колишнім народним депутатом Юрієм Соломатіним. Він почав кричати, що він "радянська людина", має право вшанувати Леніна, а "бандерівців необхідно прибрати з міста".

У відповідь на його дії "свободівці" почали скандувати "Провокатор!" і патріотичні гасла, а люди, що назвалися представниками громадської охорони міста, повели чоловіка в бік Майдану Незалежності.

Керівник Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Мохник в коментарі агентству сказав, що представники їхньої політсили "прийшли проконтролювати виконання заборони на різні акції".

Раніше глава КПУ Петро Симоненко заявив, що комуністи відсвяткують 1 травня з Організацією ветеранів України біля меморіального комплексу "Музей Великої Вітчизняної війни".

До цього Київська держадміністрація заборонила Комуністичній партії проводити мітинги в центрі Києва у Міжнародний день солідарності трудящих.

Відомо, що прихильники Компартії також почали збиратися на акції в Миколаєві, Запоріжжі, Одесі та Харкові.

За повідомленням IT Sector Харків, мітинг Трудової Харківщини закінчився, так і не розпочавшись. "Громадська варта розігнала учасників пікету", - сказано в повідомленні.

Раніше голова Верховної ради Володимир Гройсман підписав закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, заборону їх пропаганди та символіки і передав його на підпис президенту України Петру Порошенку.

СБУ у свою чергу має інформацію про наміри комуністів організувати провокації 1-2 травня, заявив радник глави відомства Маркіян Лубківський.

"СБУ відомо про плани комуністів спровокувати заворушення 1-2 травня. Ми не допустимо провокації сепаратистсько-комуністичної банди", - сказав він на брифінгу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...