Комуністи хочуть святкувати 1 травня біля музею ВВВ, Мінкультури проти

Четвер, 30 квітня 2015, 20:17

Комуністи в Києві вирішили святкувати 1 травня біля меморіального комплексу "Музей Великої Вітчизняної війни".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на лідера КПУ Петра Симоненка.

"Звичайно, це державне свято, і ми будемо його святкувати", - сказав він і додав, що розпочати святкування комуністи мають намір о 10-й біля музею ВВВ.

КПУ подала заявку до КМДА про проведення 1 травня в центрі столиці – на Хрещатику від Бессарабської площі до Європейської – святкування Міжнародного дня солідарності трудящих.

Однак керівництво столичної міліції запропонувало комуністам провести першотравневі заходи в іншому місці, оскільки в центрі Києва будуть організовані розваги для дітей.

Водночас у Міністерстві культури наголосили, що не погодили проведення мітингу комуністів на території Національного музею історії Великої вітчизняної війни.

Як відзначає прес-служба Мінкультури, 30 квітня Департамент суспільних комунікацій Київської адміністрації звернувся до них з проханням погодити проведення акції комуністів на території  Нацмузею історії Великої вітчизняної війни 1 травня.

"Міністерство культури офіційно відмовило КМДА у наданні такого погодження акції комуністів на території Музею ВВВ, оскільки це суперечить закону України "Про музеї та музейну справу", - йдеться в повідомленні Мінкультури.

Також відзначається, що 1 травня Музей історії ВВВ прийматиме відвідувачів та готуватиметься до проведення офіційних державних заходів 8-9 травня, які відбудуться за участю перших осіб країни.

Раніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що комуністи намагаються наймати спортсменів для провокацій на травневі свята.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування