Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мерія Москви відмовилася увічнити пам'ять Нємцова: кажуть, що ще рано

Понеділок, 11 травня 2015, 18:43

Мерія Москви відмовилася увічнити пам'ять убитого опозиційного політика Бориса Нємцова, відхиливши пропозицію депутата Держдуми Дмитра Гудкова.

Про це йдеться у відповіді віце-мера Москви на запит Гудкова, копія якого є в розпорядженні РБК.

"Згідно з правовими актами уряду Москви пам'ять видатних особистостей може бути увічнена встановленням меморіальної дошки за місцем проживання або роботи, найменуванням територіальних одиниць міста, присвоєнням імені організаціям та об'єктам, що перебувають у власності міста Москви", - сказано в документі.

Гудков пропонував знайти будь-який спосіб увічнити пам'ять Нємцова на вибір влади: від перейменування моста, де був убитий політик, до перейменування вулиці на його честь і встановлення меморіальної дошки.

Зокрема, у відповіді Гудкову мерія посилається на постанову уряду Москви від 1 грудня 2009 року № 1287 "Про затвердження Положення про порядок встановлення в Москві меморіальних дошок", згідно з яким меморіальні дошки за місцем проживання встановлюються не раніше, ніж через десять років, а за місцем роботи - через два роки після смерті людини.

За словами Гудкова, йому відомо про законодавчі обмеження, що перешкоджають негайному увічненню пам'яті Нємцова, але те, що трапилося, на його думку, "форс-мажор, що виходить за рамки закону".

Він вважає, що влада могла б ініціювати зміну міського законодавства, щоб воно дозволило увічнити пам'ять убитого політика прямо зараз, але та обмежилася відпискою.

"Це означає, що владі доведеться і далі прибирати з мосту квіти, які несуть і несуть люди, конфлікти продовжаться й соціальна напруга буде посилюватися", - сказав депутат.

Нємцов був застрелений на Великому Москворецькому мосту в ніч на 28 лютого.

У справі зараз заарештовано п'ять осіб: Заур Дадаєв, якого слідство вважає виконавцем вбивства, Темірлан Ескерханов, Анзор і Шагід Губашеви, а також Хамзат Бахаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування