Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати все ще хочуть відставки Авакова

Четвер, 14 травня 2015, 12:35

Низка депутатів не відмовляється від ініціативи відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова навіть попри  відставку його заступника Сергія Чеботаря.

Про це заявив один із авторів відповідної постанови, голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв.

За його словами, депутатський корпус вітає рішення про відставку Чеботаря, однак вважає, що це відбулося запізно.

"Добре, що Аваков нарешті зрозумів, що Чеботаря треба звільнити, але на мою думку, це сталося запізно. Проте це не остання історія, яку ми бачимо. Тільки позаминулого тижня ми боролися за звільнення іншого заступника міністра Сакала, до цього були керівники обласних управлінь", - зазначив Соболєв.

"То, може, проблема не в заступниках і не в начальниках управлінь, а в керівникові, який провалив ключове завдання – очищення міліції від корупціонерів і перевертнів", - сказав він.

За словами Соболєва, упродовж ранку четверга багато його колег у залі висловлювалися за те, щоб підписати цю постанову і скаржилися на тривалу корупцію у міліції, зокрема у сфері бюджетних закупівель і роботі міліціонерів на лінії розмежування у зоні АТО, в тому числі щодо впровадження пропускного режиму.

Соболєв нагадав, що міністра внутрішніх справ можна звільнити постановою, для чого не потрібно збирати 150 підписів, а лише набрати необхідну кількість голосів у залі.

За його словами, фракція "Самопоміч" однозначно голосуватиме за звільнення Авакова.

"На цю посаду ми не претендуємо, її має обійняти представник Народного фронту, але це повинна бути людина, яка живе реформами МВС", - сказав він.

Водночас, радник голови МВС, депутат Антон Геращенко вважає, що "Україна не виграє" від відставки Авакова, навіть якщо він піде з посади.

"У нас слабка держава, яку треба розвивати, а Аваков – це той, хто намагається її укріпити, навіть роблячи помилки на посаді. Але покажіть мені того, хто не помиляється", - заявив він.

Відповідаючи на репліку про те, що Зорян Шкіряк пішов у відставку, усвідомлюючи свою відповідальність за помилки, Геращенко відповів, що кожен високопосадовець має свою ступінь відповідальності за скоєні помилки.

"Але якщо зять одного з замміністрів здійснив якесь правопорушення, що, до речі, треба ще довести в суді, і за це має звільнитися міністр, то тоді нам треба взагалі почати розстрілювати всіх і поставити гільйотину на Хрещатику", - заявив Геращенко.

Як відомо, у середу заступник глави МВС Сергій Чеботар подав у відставку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...