Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС назвали дату евакуації українців з Непалу

Субота, 2 травня 2015, 12:39

Евакуація громадян України з Непалу в Україну літаком Міністерства оборони України планується на 3 травня.

Про це повідомили в МЗС України.

"Збір громадян, які перебувають окремо від базового табору, на резиденції Почесного консула Украни у Непалі о 14.00 за місцевим часом біля Почесного консульства України в Катманду за адресою: House No. 122, Bhagwan Marg, Narayan Chour, Naxal, Kathmandu. Телефон гарячої лінії у Непалі: +9779813057540", - йдеться у повідомленні МЗС.

 

Як відомо, 30 квітня повідомлялося, що український літак, який вирушив для евакуації людей з Непалу, застряг в індійському Делі до 3 травня.

Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але сам літак отримав поломку дорогою в Делі.

За словами Шкіряка, Непал дозволив посадку літака о четвертій ранку 2 травня. Проте до цього часу деталі для ремонту літака із Києва передати не встигнуть, тому зараз дипломати і рятувальники шукають, як вирішити цю проблему.

1 травня українські медики та рятувальники вилетіли з Індії до Непалу. Як повідомив Шкіряк, частину громадян будуть відправляти чартерними літаками до Індії, де знаходиться літак ІЛ-76 Міноборони України. 

Станом на 20:00 1 травня МЗС мало інформацією про перебування на території Непалу 210 громадян України. Дані про загиблих (постраждалих) українців відсутні, проте з 46 співвітчизниками не вдається вийти на зв’язок. 

Землетрус магнітудою 7,9 стався вранці 25 квітня. Потім Непал пережив серію афтершоків, магнітуда найпотужнішого з яких була 6,7.

За даними місцевої влади, станом на 2 травня кількість жертв землетрусу перевищила 6,6 тис. осіб, поранено понад 14 тисяч.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування