На Луганщині затримали громадян Білорусі: йшли до Мозгового воювати за "ЛНР"

Неділя, 24 травня 2015, 16:21

На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримано двох громадян Білорусі, які намагалися пробратися на окуповану територію й воювати на боці терористів "ЛНР".

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Затримано 37-річного та 34-річного мешканців Брестської області, котрі намагалися пробратися на окуповану територію й воювати на боці терористів. Один із них колишній десантник, другий хоч і не служив у армії, але числиться в резерві на військовому обліку в своїй країні", - повідомив Москаль.

За його словами, білоруси нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ та Харків добралися до Луганщини.

"Спочатку пояснювали, що хочуть потрапити в окупований Перевальск начебто до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на боці "ЛНР". Написали все детально від руки й розповіли на відеозапис.

"Білоруси хотіли воювати не з ідеологічних міркувань за якийсь там "русскій мір", а щоб заробити гроші. Йшли конкретно до одного з ватажків бандитів – Мозгового, розстріляного вчора біля Алчевська.  Не забули взяти з собою військові квитки, які вилучені при огляді", - додав Москаль.

Як заявив Москаль, затримані "розраховували отримувати щомісяця по кілька тисяч доларів, хоча таких грошей там і близько не платять".

"Із затриманими працюють наші спецслужби. Найближчим часом "заробітчан" скоріше за все видворять на батьківщину", - підсумував глава ОДА.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...