Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Нємцова шукають двох жінок

Вівторок, 26 травня 2015, 09:38

Дві жінки, які стали свідками вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, могли супроводжувати політика від Bosco cafe в ГУМі до місця його загибелі.

Як пише газета "Комерсант", це показало адвокатське опитування, проведене в рамках справи про вбивство Нємцова.

Слідство уже встановило, що дами, які викликали підозру в захисту, не були співробітниками "наружки", яка потай стежила за опозиціонером.

Про двох жінок, які були на Великому Москворецькому мосту 27 лютого близько 23:30 і, можливо, бачили розстріл Нємцова, стало відомо в перші дні розслідування завдяки свідченням Євгена, який ішов того вечора слідом за політиком і його супутницею.

За словами Євгена, який був приблизно за 150 метрів від місця замаху і не бачив сам момент стрільби, біля тіла Нємцова, що впало на тротуар, спершу перебували три жінки. Це його супутниця, українська модель Ганна Дурицька, і дві так і не встановлені надалі дами.

Як указав Євген, ці дві жінки, на відміну від Дурицької, не стали чекати, доки він наблизиться, і "швидким кроком" спустилися з мосту вниз сходами, що ведуть на набережну.

Раніше висловлювалися припущення про те, що ті жінки – співробітниці оперативно-пошукових підрозділів, які вели негласне спостереження за Нємцовим, а тому їх навряд чи розсекретять і запишуть їхні свідчення.

Між тим, за даними "Комерсанта", слідство звернувся з запитами до ФСБ і МВС РФ і вже отримало з обох відомств відповіді, з яких слідує, що прихованого спостереження за Нємцовим 27 лютого не вели.

Захисниця звинувачуваного у справі Тамерлана Ескерханова Роза Магомедова, збираючи докази невинуватості свого клієнта, опитала й адміністратора Bosco cafe у ГУМі, в якому Нємцов і Дурицька вечеряли за півгодини до загибелі політика.

З його свідчень адвокат з'ясувала, що о 23 годині в кафе перебувало всього 4 відвідувачі: опозиціонер із подругою і дві жінки середніх років, які сиділи за сусіднім столиком. Політик, якого менеджер особисто проводив до дверей, покинув заклад близько 23:05. За ним слідом із різницею у хвилину вийшла пара жінок.

Предметно описати останніх відвідувачок адміністратор Bosco cafe, за словами Магомедової, не зміг: пройшло надто багато часу.

Адвокат вважає, що слідство "має встановити всіх жінок, які були біля Бориса Нємцова незадовго й одразу після його загибелі".

"Якщо з'ясується, що в кафе й на мосту були присутні ті самі дами, треба буде розібратися, чи випадково вони там опинилися", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...