Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стець хоче домогтися, щоб телевежам не відключали електрику

Вівторок, 26 травня 2015, 13:50

Міністерство інформаційної політики ініціювало постанову про забезпечення сталого енергопостачання стратегічно важливих телекомунікаційних об’єктів держвласності під час бойових дій.

Як повідомляє відомство, 25 травня прем’єр-міністр підписав постанову "Питання забезпечення сталого функціонування об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку, в особливий період".

"Відключення від електропостачання телевізійних веж – це таке саме сприяння терористичним організаціям, як і постачання сепаратистам вогнепальної зброї з боку Росії", - заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Будь-хто з чиновників, хто спробує перекрити український інформаційний кисень, має нести відповідальність за посягання на суверенітет України. Це державна зрада!", - попередив він.

Мінінформполітики зазначає, що моніторинг зафіксував чисельні факти незаконного відключення енергопостачання регіональних філій Концерну РРТ. Через припинення електропостачання телевеж припинялася трансляція програм телебачення, радіомовлення та цифрових потоків.

Зазначені події мали місце по всій території України, що обумовило необхідність прийняття рішення на рівні центральних органів виконавчої влади, пояснили у відомстві Стеця.

Основна мета постанови – створити умови для забезпечення безперебійного електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення у сфері телекомунікацій та зв’язку, наголошують у Мінінформі.

"Відсутність доступу до інформації в країні, яка переживає військову агресію, несе загрозу безпеці її громадян, інспірування агресором неправдивої інформації за умов відсутності у загальному доступі інформації, що продукується державою та українським ЗМІ, може призвести до штучного підбурювання суспільства через інформаційно-психологічні спецоперації, які ми кожного дня бачимо в російському інформаційному просторі",- вважає Стець.

За його словами, постанова спрямована на забезпечення інформаційної безпеки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...