Турчинов пропонує НАТО взятися за роботу над Ан-70

Середа, 27 травня 2015, 12:36

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов пропонує НАТО поновити роботу над спільним проектом літака Ан-70.

Про це він заявив на засіданні спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи, передає Укрінформ.

"Хочу звернути вашу увагу на реальні можливості відновлення проекту літака Ан-70, який у перспективі забезпечуватиме потреби наших країн у стратегічних авіаційних перевезеннях", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО переконаний, що штучне заморожування співпраці в оборонно-технічній сфері між Україною та НАТО працює лише на користь наступальних можливостей агресора.

При цьому він зазначив, що діяльність спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи та спільної робочої групи з питань оборонно-технічного співробітництва має бути спрямована на забезпечення координації у сфері планування реалізації та контролю за виконанням заходів зі співробітництва як на багатосторонньому, так і на двосторонньому рівнях.

У 2012 за підсумками переговорів керівництва "Антонова" і російської "ОАК" була досягнута домовленість про серійне виробництво літака на ДП "Антонов" (Київ) і на ВАТ "ВАЛТ" (Воронеж, РФ).

Турчинов хоче спільно з НАТО розробляти АН-70. Фото: antonov.com 

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Україна продала право виробництва Ан-132 Саудівській Аравії.

7 травня розпочалися випробування вітчизняного транспортного літака Ан-178.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...