Аваков: А що ви можете пред'явити Чеботарю реально?

Четвер, 28 травня 2015, 10:35

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що доказів для кримінального переслідування його колишнього заступника Сергія Чеботаря немає.

Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Чеботар. Створено міф, який із задоволенням крутять і сумлінні люди, які помиляються, і покидьки від журналістики. Чому я прийняв його відставку? Знову-таки, не тому, що багато було наговорено в процесі, а тому, що він дозволив себе спровокувати й втягнути в скандал із журналістами", - сказав Аваков.

"Далі його громадянське право відстояти своє чесне ім'я. Але задам вам запитання: а що ви можете пред'явити Чеботарю реально з усього того галасу, який був у пресі?", - заявив він.

На відповідь, що журналісти знайшли інформацію, яка, за їхніми даними, підтверджує, що зазначена в розслідуванні нерухомість належить йому, хоча він це заперечує. Аваков заявив: "Журналісти діляться на кваліфікованих і некваліфікованих".

"У даній ситуації чиновнику пред'являється, що це – його будинок. Але це не його будинок. Ага, не ваш, кажуть журналісти. Тоді це будинок вашої дочки. Але це й не будинок дочки Чеботаря. Тоді інша версія – це будинок вашого зятя. Припустимо – поцілили. Далі вимога звільнити Чеботаря. Підстава? Він що, цей будинок свого зятя мав вказати в декларації? Не мав", - заявив міністр.

"А, кажуть, Чеботар кришує перевезення. Кажуть, Чеботар хабарничає за призначення. А ще кажуть, що Чеботар краде пісок. І таких "ще кажуть" я можу навести величезну кількість у різних виданнях. Далі приходить якийсь серйозний дядько й каже: знаєш, про цього Чеботаря так багато говорять... Може, його простіше звільнити?", - розповів він.

Аваков зазначив: "Чеботар керував кадрами МВС. Проводив усі люстраційні процеси й звільнення як керівник апарату. Курував матеріальне забезпечення МВС. У тому числі його руками зроблено дію за назвою "ЄДАПС геть із МВС".

"Те, що Чеботар – публічний ворог ЄДАПС і пана Грицака, – це факт. І те, що за низкою публікацій і пропагандою цих публікацій, – не стверджую, що за всіма, – стоїть цей пан, для мене – це очевидний факт", - додав він.

Голова МВС наголосив, що сказав Чеботарю звільнитися тому, що "він дав себе спровокувати, замість того, щоб відкритися суспільству й сказати все, як є: це моє, це зятя, це ще когось".

"Натомість він піддався емоціям, зять піддався емоціям. Була бійка (з журналістиами - ред) чи її не було, хто кого побив, хто де переліз через паркан – це не моя функція розбиратися, це функція прокуратури, яка й розбирається зараз", - заявив він.

"Але утворилася неприпустима ситуація, що заважає роботі. Саме для того, щоб не нагнітати її, Чеботар подав у відставку й звільнений із посади", - пояснив Аваков.

"А за що його мали арештувати? За те, що хтось, крім об'єктивної інформативної преси, зробив ще 20 проплачених публікацій про нього? За кумулятивною кількістю? Не по суті?", - додав він.

Аваков назвав інші "плюси" Чеботаря: "Він займався постачанням міністерства. Візьміть бензин, та й будь-який тендер – усі ціни в нас завжди були нижчими, ніж у інших відомствах. Були і є. Подивіться СБУ, Міноборони... Це, ясна річ, завжди предмет окремого скандалу".

"Крім того, від самого початку війни добровольчі батальйони МВС завжди були краще одягнені, оснащені й нагодовані зі всі інші підрозділи. Це все робота нашого постачальницького корпуса, у тому числі Чеботаря", - додав міністр.

Він також наголосив: "Щоб не повертатися до єресі навколо – він (Чеботар) не призначений радником міністра, його на місці не змінив його племінник і так далі".

Зазначимо, що Чеботарю 22 травня вручили повістку на допит в аеропорту, але він полетів у Відень і на допит 25 травня не прийшов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News