Коломойський думає, що для перестановок в "Укрнафті" мало боргу в 5 млрд

П'ятниця, 29 травня 2015, 14:31

Олігарх Ігор Коломойський не вважає, що податковий борг "Укрнафти" в понад 5 мільярдів гривень є достатньою підставою для зміни керівництва компанії.

Про це він заявив в п'ятницю перед засіданням наглядової ради "Укрнафти", передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Коломойського, у НАК "Нафтогаз України" є зустрічний борг перед "Укрнафтою", який в рази більший.

"З нею ("Укрнафтою" – ред.) НАК не розрахувався: він їй винен щонайменше 50 мільярдів гривень. Заплатить – ми розрахуємося", - сказав Коломойський.

При цьому Коломойський додав, що не очікує від засідання наглядової ради "Укрнафти" у п'ятницю якихось кардинальних рішень.

"Звичайна формальність: призначити загальні збори, затвердити порядок денний, заслухати звіт правління. За законом вона (наглядова рада – ред.) має право відстороняти (правління – ред.), якщо є за що. А якщо немає за що – тоді тільки збори акціонерів. Це те, що в законі написано. У нас же не завжди все за законом", - сказав Коломойський.

При цьому олігарх не відразу зміг потрапити в будівлю "Нафтогазу", де проходить засідання наглядової ради, оскільки його відмовлялися пускати з охоронцями. У підсумку Коломойського пропустили тільки з одним охоронцем.

Як стало відомо "Українській правді", окрім Коломойського на засідання наглядової ради прийшли депутати, яких вважають його групою впливу у парламенті: Тарас Батенко, Борис Філатов, Андрій Денисенко, Володимир Парасюк, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Юрій Савчук, Василь Яніцький та Олександр Шевченко.

Крім того прийшли і двоє депутатів, які просували закон про акціонерні товариства, який дає можливість позбавити Коломойського контролю над "Укрнафтою", Мустафа Найєм та Вікторія Войціцька.

Як відомо, "Укрнафта" заборгувала у бюджет 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Борг "Укрнафти" за ренту за видобування вуглеводнів на даний момент становить близько 5,5 мільярда гривень.

Депутатка Войціцька раніше повідомляла, що прем'єр Арсеній Яценюк не бачить підстав для зміни керівництва "Укрнафти" на найближчому засіданні наглядової ради компанії.

Саме після конфлікту навколо цього активу та "Укртранснафти", які блокували озброєні люди Коломойського, в кінці березня президент Петро Порошенко звільнив Коломойського з посади губернатора.

Держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури олігарха Ігоря Коломойського – 42%. Компанією досі керує менеджмент Коломойського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування