Заступника голови Меджлісу відмовилися випустити на поруки

Субота, 9 травня 2015, 11:15

Заступника  голови Меджлісу Ахтема Чийгоза не випустять під особисте поручительство відомого російського правозахисника, члена Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Андрія Юрова.

Про це повідомили у Меджлісі з посиланням на адвоката Чийгоза.

За його словами, він отримав офіційну відмову на клопотання Юрова про особисте поручительство за Ахтема Чийгоза.

"Згідно КПК України, особиста порука полягає у письмовому зобов'язанні особи, яка заслуговує на довіру, про те, що воно ручається за виконання підозрюваним або обвинуваченим зобов'язань, зокрема, не залишати постійне або тимчасове місце проживання без дозволу дізнавача, слідчого або суду, а також у призначений термін з'являтися за викликами дізнавача, слідчого і в суд", - зазначено у повідомленні. 

Також у Меджлісі повідомили, що до Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим та Київський райсуд м.Сімферополя також передано клопотання про особисте поручительство за Чийгоза заслуженого діяча мистецтв України і Республіки Татарстан, художнього керівника ансамблю "Кирим" Державної філармонії Республіки Крим Сервера Какуро, а також головного редактора газети "Кирим", кандидата філологічних наук, в.о. декана факультету кримськотатарської і турецької філології Кримського інженерно-педагогічного університету Бекіра Мамутова.

Як відомо, 8 травня  заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз був переведений з карцеру в звичайну камеру сімферопольського СІЗО. Після переведення у звичайну камеру Чийгоз припинив голодування. 

Чийгоз був поміщений у карцер 6 травня, і в знак протесту оголосив голодування.

Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня. Йому інкримінують участь у незаконних мітингах та "заклики осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, застосування насильства".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування