Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: специ хочуть дати пожежі "вигоріти"

Середа, 10 червня 2015, 08:59

Фахівці наполягають на тому, щоб лише локалізувати пожежу на нафобазі під Васильковом і дати вогню догоріти.

Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter вранці 10 червня.

"Васильків: Специ наполягають на безпечному варіанті - локалізувати вогонь і дати вигоріти. Не хочемо платити життями пожежників за швидкість гасіння", - заявив він

Раніше вранці Аваков повідомив, що вигоріло вже 4 ємності з паливом, але вогонь вдається утримувати від подальшого поширення.

Пізніше голова ДСНС Микола Чечоткін сказав журналістам: "На даний час на території бази триває вигоряння 6 цистерн. Якщо вчора з ночі було 12 цистерн, то на ранок 6 цистерн", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Впродовж ночі рятувальники проводили роботи з охолодження двох резервуарів на нафтобазі "БРСМ-Нафта", а також на поруч розташованій базі KLO, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій станом на 8 ранку 10 червня.

Як відомо, пожежу на нафтобазі мережі заправних комплексів "БРСМ-Нафта" на Київщині гасять уже півтори доби.

Внаслідок пожежі загинули 4 людини: один працівник нафтобази і троє пожежників. Травмовано ще 14 осіб, ще двоє вважаються безвісти зниклими.

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав киян здавати кров для постраждалих від пожежі під Васильковом.

Через пожежу 9 червня евакуювали людей із 2-кілометрової зони від лінії пожежі. А в Києві через горіння вміст шкідливих речовин у повітрі перевищив допустимі норми.

Відео - Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування