Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інженера нафтобази БРСМ посадили під домашній арешт з браслетом

Понеділок, 15 червня 2015, 14:49

Суд відправив під домашній арешт головного інженера нафтобази під Васильковом Київській області Юрія Южаніна.

Про це на засіданні держкомісії з питань екологічної безпеки в понеділок у Києві повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Суд уже видав запобіжний захід пану Южаніну: домашній арешт з електронним браслетом. Інший персонаж, якому також оголошено підозру намагається уникнути відповідальності, але ми ліберальничати більше не будемо і в цьому випадку буде силовий привід", - сказав Аваков.

За словами Авакова, слідство схильне думати, що причиною займання стали "істотні системні порушення правил безпеки та експлуатації цієї бази".

"Також будуть притягнуті до відповідальності всі ті, хто видавав дозвіл на це будівництво в незаконній близькості від військового об'єкта. І місцева влада в особі сільради та райради, великі військові чиновники, які погоджували це будівництво. А також у нас є питання до тих чиновників, які здійснювали моніторинг і контроль за станом цієї бази і робили вигляд, що нічого не відбувається", -сказав Аваков.

Крім того, за словами міністра, МВС "порушено щодо компанії БРСМ велике провадження на суму збитків до державного бюджету на суму 1 мільярд 200 мільйонів гривень за рахунок створення контрафактних бензинів шляхом змішування токсичних присадок і сурогатних сумішей бензинів і конденсату".

"В рамках цього ми ведемо активні слідчі дії", - додав він.

Аваков очікує, що Генпрокуратура, яка забрала матеріали справи в найближчі дні поверне їх і слідство буде продовжено.

За словами Авакова, представники компанії БРСМ поводяться "непристойно зухвало", на що глава МВС пообіцяв "відповідну реакцію" в судовому порядку.

Як відомо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" у зв'язку з пожежею на території нафтобази "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області.

Мережа автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта" заявила, що вважає пожежу на їхній нафтобазі у Васильківському районі терактом, а саме підривом.

За інформацією секретаря РНБО Олександра Турчинова, унаслідок пожежі на нафтобазі на Київщині загинуло 5 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування