Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики затримали журналіста "Нової газети"

Вівторок, 16 червня 2015, 19:11

Бойовики "ДНР" затримали кореспондента російської "Нової газети" Павла Канигіна.

Про це йдеться в заяві редакції.

"Наш спеціальний кореспондент у Донбасі Павло Канигін щойно повідомив головному редактору "Нової газети" про те, що він затриманий "органами держбезпеки ДНР" і наразі вирішується питання про його депортацію до Росії", - сказано в заяві.

Згідно з інформацією, до цього Канигіну було пред'явлене звинувачення, про яке головному редактору "Нової газети" Дмитру Муратову повідомив співробітник, що представився "Ігорем Михайловичем", під контролем якого знаходиться кореспондент.

"Ігор Михайлович" (своє прізвище він назвати відмовився) заявив, що Канигін, судячи з усього, працював не на "Нову Газету", а "на одне з українських видань", - йдеться в заяві.

"На запитання про те, що є підставою для цієї абсолютно брехливої заяви, "Ігор Михайлович" сказав, що підставою послужила "знайдена у Канигіна візитна картка українського журналіста на прізвище Мацука", - додали в редакції, зазначивши, що "більш абсурдне звинувачення для журналістів, які носять в кишені десятки візиток, придумати складно".

Крім того, газета повідомляє, що Канигіну "надзвичайно наполегливо запропонували тест на вміст у крові наркотичних речовин".

За твердженням "Ігоря Михайловича", тест нібито дав позитивний результат.

"Провокація з боку "держбезпеки ДНР" буде редакцією газети спростована рівно у час повернення Канигіна в Москву. Три лабораторії, в тому числі державна і незалежна, готові провести аналіз крові Канигіна", - заявили в редакції.

"Це не перша провокація щодо Павла, кожна з яких виявлялася примітивним блефом", - заявив головний редактор "Нової газети".

Він звернувся до МЗС РФ і Адміністрації Президента РФ з проханням втрутитися в ситуацію з Канигіним.

"Якщо сьогодні Канигін не з'явиться на території Росії, як обіцяли головному редактору "Нової газети" представники "спецслужб ДНР", за Канигіним вилітає делегація керівництва "Нової газети", представників найбільших російських і зарубіжних ЗМІ та депутатів Держдуми РФ", - зазначили в редакції.

Станом на 20:30 Канигін зв'язався з редакцією і розповів, що його висадили з машини недалеко від прикордонного російсько-українського КПП "Матвєєв Курган". З ним вже поговорили представники ФСБ Росії, що були присутні на митному пункті. Під час затримання журналісту пошкодили око.

Станом на 21:00 Канигін у своєму Facebook підтвердив, що його відпустили.

Меня отпустили. Нужен еще пластырь. И как-нибудь выехать из чистого поля в Ростов.(Задержали в 14.00 донецкие МГБшники...

Posted by Павел Каныгин on 16 червня 2015 р.

Як відомо, Канигін є автором серії репортажів із затриманими в Україні російськими військовими Олександром Алєксандровим і Євгеном Єрофєєвим, які на камеру повідомляють, що не звільнялися зі Збройних сил Росії.

При цьому в Міноборони РФ заявляють, що Єрофєєв і Александров не є діючими військовослужбовцями.

Крім того, Канигін висвітлював антивоєнний мітинг у Донецьку 15 червня, учасники якого, зокрема, звинувачували бойовиків у тому, що вони провокували вогонь української армії по мирному населенню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування