Євросоюз вимагає від Росії звільнити Надію Савченко

Четвер, 18 червня 2015, 02:38

Європейська служба зовнішньополітичної діяльності знову звернулася до російської влади з проханням звільнити українську льотчицю, депутата Верховної Ради України Надію Савченко, яка вже рік перебуває під арештом в Росії.

Про це пише ЛІГАБізнесІнформ.

"365 днів в ув'язненні, в основному на території Росії, серйозно похитнули її здоров'я. Їй неодноразово було відмовлено в праві на проведення неупередженого розслідування", - йдеться в заяві, опублікованій прес-секретарем зовнішньополітичної служби Євросоюзу Майї Косьянчич.

Європейський союз наполягає на звільненні Савченко, посилаючись на мінські угоди про мирне врегулювання ситуації на сході України.

Нагадаємо, Московський міський суд продовжив арешт народного депутата від Батьківщини, члена постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко ще на три місяці, до 30 вересня 2015 року.

Як відомо, Савченко незаконно утримується в російському СІЗО з липня 2014 по сфабрикованій справі про вбивство російських журналістів. Нещодавно їй також було пред'явлено звинувачення в незаконному перетині кордону, хоча, на територію РФ українку доставили насильно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News