За одного із затриманих у справі Бузини внесли 5 мільйонів застави

Вівторок, 23 червня 2015, 12:32

За 25-річного Дениса Поліщука, затриманого в рамках розслідування вбивства Олеся Бузини та арештованого за рішенням суду, внесли заставу в сумі понад 5 млн грн.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Радикальної партії" Андрій Лозовий, передає Інтерфакс-Україна.

"Застава вже внесена ... Це дуже велика сума: це понад 5 млн грн, по-моєму, 5,2 млн. Хто її вніс - невідомо", - повідомив він у вівторок.

Денис Поліщук вийшов з ІТТ

Posted by Олександр Рудоманов on Tuesday, June 23, 2015

За словами парламентаря, він, а також його колега з фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, зараз знаходяться біля Київського ізолятора тимчасового утримання. Там також зібралися громадські активісти, які очікують звільнення Поліщука. Згодом до них вийшов Денис Поліщук.

Денис Поліщук вийшов в ІТТ.Внесли заставу в 5 мільйонів гривень.

Posted by Олександр Рудоманов on Tuesday, June 23, 2015

У свою чергу, в МВС України агентству підтвердили інформацію про внесення за Поліщука застави. За інформацією відомства, можливо, до кінця дня його відпустять після перевірки відповідних документів.

Як повідомлялося, двоє підозрюваних у безпосередньому виконанні вбивства Олеся Бузини Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані в четвер. Пізніше в цей день був затриманий ще один підозрюваний у причетності до організації вбивства.

За словами соратників Поліщука, він служив в зоні АТО у званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го окремого розвідувального взводу.

18 червня Шевченківський районний суд столиці виніс постанову, згідно з якою йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, але з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

19 червня прокуратура міста Києва заявила, що внесе апеляцію на цю постанову Шевченківського районного суду столиці.

Андрія Медведька посадили під арешт до 14 серпня навіть без можливості внести заставу.

Бузина був убитий 16 квітня в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. За даними МВС, він загинув від поранень в груди і голову з пістолета ТТ, кулями калібру 7.62. Міліція почала розслідувати цю подію за ст.115 КК (умисне вбивство).

Читайте також: Історія однієї справи. Як судять "убивць Бузини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування