США в липні поставлять в Україну ще 100 бронемашин Humvee

П'ятниця, 26 червня 2015, 03:45

Сполучені Штати мають намір поставити українським Збройним силам в середині наступного місяця ще 100 броньованих позашляховиків типу Humvee, а також продовжити зусилля щодо проведення навчань в Яворові.

Про це офіційно поінформували у Пентагоні за результатами зустрічі в Брюсселі міністрів оборони США Ештона Картера та України - генерал-полковника Степана Полторака, повідомляє Укрінформ.

"Міністри розглянули поточну допомогу США у сфері безпеки для Збройних сил України та Державної прикордонної служби, в тому числі поставки в середині липня додаткових 100 Humvee та безперервної підготовки сил Національної гвардії України в Яворові", - зазначили у Пентагоні.

У цьому зв'язку Картер підтвердив прихильність Сполучених Штатів продовжувати співпрацю з Україною в галузі безпеки та оборони, зокрема, в контексті проведення щорічних двосторонніх і багатосторонніх навчань.

Глава Пентагону також запевнив, що Сполучені Штати разом із союзниками продовжать підтримувати Україну в її зусиллях щодо визначення власного курсу як суверенної та демократичної держави.

Це була перша зустріч Картера і Полторака, зазначили в Пентагоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування