Вірмени готові платити більше, якщо ЕСА повернуть у власність держави

П'ятниця, 26 червня 2015, 07:11

Арам Саргсян, лідер вірменської партії "Анрапетутюн", вважає, що народ буде згоден, якщо електроенергія замість 6.9 драмів подорожчає на 7, але натомість ЕСА знову стане власністю Вірменії.

Про це він повідомив виданню Aravot.am.

Члени руху запропонували президенту скасувати рішення про підвищення ціни на електроенергію, але Серж Саргсян цього не зробив. А вони в свою чергу відмовили президенту у зустрічі, що, за словами, Арама Саргсяна, загнало ситуацію в глухий кут.

"Ні з того, ні з іншого боку ніяких кроків немає. Компроміс шукають обидві сторони. Я особисто знаю, яким може бути цей компроміс. Вважаю, що народ буде згоден, якщо електроенергія замість 6.9 драмів подорожчає на 7, але натомість ЕСА повернуть нам, вона знову стане власністю Вірменії. Я готовий платити більше, якщо ЕСА знову стане власністю нашої країни, і ми будемо платити ці гроші нашій державі. Це один з варіантів", - заявив Арам Саргсян.

Що стосується пропозиції Сержа Саргсяна про зустріч, то, за словами Арама Саргсяна, Серж Саргсян пропонував прийняти кількох активістів.

"Я, якщо чесно, спілкуюся з усіма активістами, вони теж зустрічаються, намагаються уточнити. Немає конкретної людини, тут всі приймають рішення. Думаю, молоді люди повинні звернутися до мерії і місцем наступного мітингу вибрати територію перед президентською резиденцією на Баграмяна 26", - сказав він.

За словами Арама Саргсяна, Серж Саргсян зараз стоїть перед вибором, навіть міністр від правлячої партії протестує проти подорожчання електроенергії.

Тобто, у Вірменії тільки Серж Саргсян виступає за підвищення тарифів на електроенергію.

"Він каже, що елмережі не належать нашій країні, і він, як представник влади, не може впливати на процес. Ці казки ми чули давно, нехай поверне назад приватизовану іноземцями національну власність, наше підприємство, яке працює збитково, знаходиться на межі банкрутства. У цьому випадку ми готові платити 7 драмів, я особисто навіть готовий платити 10. Я хочу платити своїй державі. Піде він на це чи ні, інше питання. Якщо у нього є компромісний варіант, нехай запропонує, а якщо він зі своєї висоти прийме цей компроміс, то нехай постараються переконати нас", - підкреслив Арам Саргсян.

Як відомо, ЗАТ "Електричні мережі Вірменії" (ЕСА) на 100% належить російському ВАТ "Інтер РАО".

Як повідомлялося, з 19 червня на площі Свободи проходить цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні. 

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання громадських послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, попри масові протести населення.

Акції протесту у Вірменії проходять уже в п'яти містах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування