Шокін не виключає, що Мельничук втече закордон

Субота, 27 червня 2015, 16:52

Нардеп Сергій Мельничук, на притягнення якого до кримінальної відповідальності парламент дав дозвіл, може втекти за кордон.

Таке припущення в інтерв'ю Українським Новинам висловив Генпрокурор Віктор Шокін.

"Я таку можливість не відкидаю. Тому що, коли він вивчить докази, зрозуміє, що його вина доводиться в повному обсязі", - заявив Шокін.

За його словами, Мельничук наразі ознайомлюється з матеріалами кримінального провадження і щойно він та інші підозрювані ознайомляться, справу буде направлена до суду.

Також Шокін зазначив, що не бачить сенсу знову піднімати перед Радою питання про затримання і арешт Мельничука, оскільки раніше парламент відмовив у такому проханні ГПУ. Генпрокурор вбачає у цьому політику або ж кругову поруку.

Як відомо,  Рада дала добро на притягнення до відповідальності Мельничука, але не дала добро на затримання чи арешт.

ГПУ інкримінує Мельничуку створення банди з метою наживи з кількох бійців "Айдару" та кілька розбійних нападів, викрадень людей та перешкоджання роботі правоохоронців під час викрадення голови "Укрспирту".

11 червня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Мельничуку у вигляді застави на суму понад 300 тис. Грівен.Защіта депутата заявила про те, що застава був внесений за нього прихильниками.

16 червня за Мельничука внесли заставу в розмірі 365 тисяч гривень, визначений раніше рішенням Печерського суду Києва.

Українські новини 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування