На крісло Шевченка вже є кілька претендентів: серед них Кужель і Продан

Вівторок, 30 червня 2015, 14:27

Кілька кандидатур претендують на посаду міністра екології.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в Кабінеті міністрів.

За словами співрозмовників УП, цю посаду можуть обійняти Олександра Кужель, Валерій Дубіль (депутати від "Батьківщини") або Юрій Продан.

У свою чергу заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко підтвердив, що на посаду міністра екології вже "є декілька прізвищ", але відмовився їх озвучувати, повідомляє "Укрінформ".

Він висловив переконання, що у випадку, якщо "Батьківщина" внесе свою кандидатуру на посаду міністра екології, пріоритет буде наданий саме їй.

Крім того, Кононенко підкреслив, що особистих претензій до Ігоря Шевченка БПП не має, проте "є деякі етичні аспекти".

Водночас "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що профільний ВР підтримав відставку міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка

"Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді голосувати за відставку міністра екології. З 12 присутніх у Комітеті (нас всього 14) 9 проголосували за, 3 утрималися", - цитує видання Миколу Томенка.

Як зазначив глава профільного комітету, за свою каденцію Шевченко лише один раз відвідав засідання комітету з екологічної політики - при призначенні на посаду, а законопроекти від Міністерства у Комітеті представляли заступники міністра.

За словами Томенка, якщо буде готовність залу голосувати за відставку міністра екології, всі процедурні моменти улагоджені для того, щоб таке голосування відбулося вже у вівторок.

Як повідомлялося, у фракції "Блоку Петра Порошенка" озвучили, що готові підтримати звільнення міністра екології Ігоря Шевченка, але наполягають на тому, щоб відразу призначили нового міністра.

Кабінет міністрів вніс вранці 30 червня проект постанови про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології.

Скандал довкола Шевченка спалахнув після того, як народний депутат Олег Ляшко заявив, що має підтвердження того, що Шевченко літав із Ніцци в Київ літаком газового олігарха Олександра Онищенка.  

У свою чергу Шевченко заявляє, що його хочуть відправити у відставку через боротьбу із корупцією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування