Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У всіх є свої якісь інтереси - Квіташвілі про депутатів

Вівторок, 30 червня 2015, 16:45

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі пов'язує критику на свою адресу з тим, що деякі політики лобіюють інтереси своїх чи наближених до них компаній.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, реагуючи на претензії депутатів до його роботи й намір зняти його з посади.

"Що найгірше – я бачу зараз: в усіх є свої якісь інтереси. Ось я приходжу, розмовляю з депутатами – підходить якийсь товариш і починає говорити дуже гарні речі, а під кінець пропозиції завжди є: "А ви знаєте, у мене є компанія, яка це робить, вона може допомогти", - заявив голова МОЗу.

"Я ніколи не бачив поки – крім дуже малих винятків – щоб люди не лобіювали свій бізнес, бізнес дружини, бізнес сина чи когось там іншого", - додав Квіташвілі.

Він сказав, що просто не може повірити, що "коаліція, яка така сильна, в якої є величезні можливості, більшість у парламенті, забиває 75% законопроектів Кабміну".

"І я просто не можу зрозуміти, як це можливо, що, виходячи з інтересів країни, деякі товариші депутати потрапляють під вплив різних груп інтересів. Це вже доходить я не знаю, до якої точки", - додав Квіташвілі.

"Так, звісно, в усіх країнах є лобізм – це правильно, це нормально, але не так же! Ніхто не лобіює призначити когось на заступника директора департаменту чогось – я такого не бачив…", - сказав він.

Міністр розповів, що хтось із депутатом зізнався, що не співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров'я, бо йому "не подобається" заступник Квіташвілі.

"Якщо хтось може перед телевізором увечері щось придумати і наступного ранку бахнути, сказати якісь звинувачення на засіданні – будь ласка. Але ніхто поки справою не допоміг. Ніхто. Ми сидимо, відбиваємося, відстрілюємося вже скільки місяців – якщо не допомагають, хоча б не заважали. Це ж можна – не заважати? Ні, усі, абсолютно всі групи зацікавлені", - наголосив він.

"Якщо хтось може перед телевізором увечері щось придумати і наступного ранку бахнути, сказати якісь звинувачення на засіданні – будь ласка. Але ніхто поки справою не допоміг. Ніхто. Ми сидимо, відбиваємося, відстрілюємося вже скільки місяців – якщо не допомагають, хоча б не заважали. Це ж можна – не заважати? Ні, усі, абсолютно всі групи зацікавлені", - наголосив він

"Нарешті налагодили нормальну взаємодію з фарм-бізнесом. Нарешті працюємо разом, робимо різні проекти з дерегуляції тощо. Але це не подобається деяким товаришам. Тому зараз треба вклинити між фармою і нами, якусь проблему між мною й заступниками… Ну, це не нормально! Так працювати неможливо!", - заявив Квіташвілі

Він наголосив, що не розуміє "тактику, коли своя ж коаліція такими методами працює".

"Якщо це нормально, скажіть, що це нормально – я просто не буду переживати й зрозумію, що (усе) так", - сказав Квіташвілі.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...