Квіташвілі: Я приїхав сюди робити справу, не хочете – мене нічого не тримає

Вівторок, 30 червня 2015, 16:47

Олександр Квіташвілі вважає, що він своє завдання з реформування на посаді міністра охорони здоров'я України виконав.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві, реагуючи на претензії депутатів до його роботи й намір зняти його з посади.

"Я не знаю, що значить "не справляється з реформами", коли дуже багато чого зроблено. Якби товариші зацікавилися хоча б, що зроблено… Тому що ми отримуємо тисячі листів від депутатів Верховної Ради – я б хотів, щоб вони хоча б прочитали відповіді, що було зроблено, що було не зроблено й чому не було зроблено", - заявив Квіташвілі.

Він наголосив: "Реформами займатися – це не одного міністра справа чи двох замів. Реформи – це інтерес усієї країни. У тому числі, і законодавчого органа".

"Коли 0 ініціатив іде від комітету охорони здоров'я, жодного законопроекту на підтримку реформ, жодної дії на підтримку законопроектів, нормальної роботи з міністерством – я не знаю, як це робити (реформи)", - обурився міністр.

"Якщо хтось у Верховній Раді думає, що мене закинули парашутом сюди й вони будуть сидіти, роз'їжджати в Ніццах, у Каннах і в Лондонах, у Токіо – а я буду тут писати закони, а потім хтось, хто у своєму житті нічого, крім критики (не зробив), буде мене критикувати, тому що немає реформ – вони дуже помиляються. Це справа всієї країни", - заявив Квіташвілі.

Він зазначив, що Нацрада реформ у президента й Кабмін підтримують реформи, а "сидіти й критикувати – дуже легко".

За словами Квіташвілі, основна проблема в тому, що "в усіх є свої якісь інтереси".

"Я дуже просив би: товариші, які займаються зараз не своєю справою, нехай ухвалюють закони, нехай пишуть ініціативи, нехай працюють – якщо не із мною… Один з депутатів мені сказав: ми вам не допомагали, тому що мені не подобається ваш заступник. Якщо це нормальна державна позиція, то я не знаю тоді, що таке ненормальна позиція", - сказав він.

"Якщо комітет так думає, що через те, що не подобається якийсь зам, вони не працюють із міністерством і не допомагають законопроектами – то це не нормальна ситуація", - додав міністр.

"Мені не однаково. Я людина дуже цілеспрямована. Я приїхав сюди робити справу. Якщо ця справа нікому не потрібно – мене нічого не тримає", - заявив Квіташвілі.

"Якщо ця система не хоче змін – я доведу до кінця. Буду я на цій посаді, не буду я на цій посаді – але не можна: хоча б (щоб) не заважали. І ухвалювали державні рішення", - сказав також він

Голова МОЗу наголосив, що "у всіх якісь інтереси".

"У мене немає жодних інтересів – ні політичних: я не хочу балотуватися в депутати Верховної Ради (не дай Боже!) і я не хочу йти в інше міністерство тут – мені це не цікаво. Я не хочу йти в бізнес в Україні. Я приїхав сюди на конкретну справу. Я цю справу зробив. У мене лежить пакет – 130 сторінок: зміни до законів. Беріть, будь ласка, ухвалюйте – і змінюємо країну. Не хочете – заради Бога!", - сказав Квіташвілі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування