Порошенко: ВР ухвалить закон про недоторканність суддів і депутатів. Підпишу тут же

Неділя, 12 липня 2015, 21:16

Наступного пленарного тижня у Верховній Раді буде розглянуто питання про зняття суддівської і депутатської недоторканності.

Про це в інтерв'ю ТСН Тиждень заявив президент Петро Порошенко, коментуючи рішення суду, який виправдав скандального екс-ректора Податкової академії Петра Мельника у справі про хабарництво.

"Ми домовилися (з лідерами фракцій коаліції) про те, що парламент поставить і, нарешті, розгляне питання суддівської і депутатської недоторканності. Оскільки факт, коли судді, обгрунтовано обвинувачені, і депутати, поки парламент розглядає питання про притягнення їх до відповідальності, організовують свій втечу за кордон, це звучить як попередження "Хлопці, тікайте!", - зазначив Порошенко.

"Кожне рішення відпустити під заставу злочинця викликає обурення суспільства і я, як президент, не можу на це не реагувати", - додав він.

У зв'язку з цим на наступному тижні у ВР має бути розглянутий законопроект, згідно з яким держслужбовці першого і другого рангів, судді, прокурори, правоохоронці, у разі обгрунтованих звинувачень у корупційних діях, не мали б права виходити під заставу.

"ВР розгляне такий законопроет і я його тут же підпишу", - заявив Порошенко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування