Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Росія постійно підтримує конфлікт в активній фазі

Понеділок, 13 липня 2015, 16:16

Росія прагне підтримувати конфлікт на Донбасі в активній фазі постійно, на сьогодні там перебуває 20 тактичних груп збройних сил РФ.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Після лютневих Мінських угод було зупинено активну фаза протистояння, але не було ані дня, щоб терористичні угруповання не порушували режим припинення вогню", - сказав він.

"Завдання Росії, яка окупувала Крим і окремі райони Донецької й Луганської областей, полягає в тому, щоб будь-яким шляхом дестабілізувати ситуацію в країні й знищити Україну як незалежну демократична держава", - упевнений Турчинов.

"Ми спостерігаємо постійні їхні спроби підірвати ситуацію, повернувшись до фази активного протистояння. Не дати можливості реалізувати Мінські угоди й розв'язати проблему мирним шляхом – це те завдання, яке зараз реалізується Кремлем",- заявив він.

Тому, за словами секретаря РНБО, уздовж усієї лінії протистояння постійно залишаються "гарячі" точки, наприклад, район Донецького аеропорту й передмістя Донецька – зокрема, Мар’їнка, на території Луганської області й у районі Маріуполя.

"Перебування наших військ у безпосередній близькості від Донецька дуже сильно напружує РФ, там розуміють, що Донецьк постійно перебуває під загрозою оточення", - заявив Турчинов.

За його словами, "наша лінія оборони досить надійна", і навіть після відведення важкої техніки "нам знадобиться досить обмежений час, щоб перекинути резерви й накрити з артилерії тих, хто намагається прорвати лінію оборони".

"Росія прагне зробити Донбас смертельною раною для України, а для цього їм треба конфлікт постійно підтримувати в активній фазі. Тому не зменшується контингент військовослужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях", - сказав Турчинов.

"А на кордоні з боку Росії, уздовж окупованої території, перебуває дуже потужний резерв. Зокрема там розташовано 56 тактичних груп (42 батальйонних і 14 ротних), готових у будь-який момент перейти кордон і підключитися до наступу", - заявив він.

"На сьогодні на окупованій території в окремих районах Донецької й Луганської областей перебуває 20 тактичних груп збройних сил РФ (14 батальйонних і 6 ротних)", - уточнив Турчинов.

За його словами, "стратегія Росії – це знищення незалежної демократичної держави Україна", тому "РФ ставила собі завдання в кожній області створити те, що зараз відбувається в окупованих районах Донецької й Луганської областей", але українські військові зупинили "спроби перенести війну з Донбасу в інші регіони".

"Війна проти нас ведеться не лише на полі бою, але й в економічній, енергетичній і інформаційної сферах", - зазначив Турчинов.

"Для дестабілізації ситуації в країні РФ готує і використовує диверсійно-терористичні групи, потай фінансує деструктивні політичні сили й організації, про що свідчить безліч доказів, які має СБУ. І все це спрямовано на те, щоб паралізувати й у результаті скинути центральну владу в Україні, посіяти страх, хаос і таким чином фактично зупинити наш рух до Європи", - сказав Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування