У Єревані активісти просять прокуратуру покарати поліцейських

Середа, 15 липня 2015, 01:01

У Єревані активісти руху "Ні грабежу" передали лист до Генеральної прокуратури, в якому йдеться про необхідність кримінального покарання для поліцейських, які застосували насильство проти демонстрантів.

Про це повідомляють "Новости Армении".

За словами члена ініціативи "Ні грабежу", юриста Ара Карагезяна, 23 червня право громадян на мирні демонстрації було порушено.

Згідно з вимогами активістів, співробітники поліції при виконанні службових обов'язків повинні носити уніформу, а також, якщо у мітингу беруть участь неповнолітні, поліція не має права застосовувати спецзасоби.

З 19 червня у Вірменії проходить цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні. 

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання громадських послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, попри масові протести населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування