Стець оголосив до дня незалежності запуск медіаплатформи іномовлення

Вівторок, 21 липня 2015, 16:38

Українська медіаплатформа іномовлення планується до запуску до Дня Незалежності, 24 серпня.

Про це повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в Києві у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми розпочнемо запуск цієї медіаплатформи на кінець серпня - початок вересня. Дуже сподіваюся, що це нам вдасться зробити 24 серпня, на День Незалежності України", - сказав Стець.

Він нагадав, що у рамках створення платформи іномовлення Кабмін передав у підпорядкування Мініформполітики інформагентство "Укрінформ" і телеканали "БТБ" і "УТР".

Також Кабмін подав на розгляд Верховної Ради законопроект про іномовлення, який планується ухвалити у вересні цього року.

За словами міністра, всі посади в новій медіаплатформі заповнюватимуться виключно через відкритий конкурс, який уже оголошено, і резюме надходять.

"Ні у кого немає прив'язки до крісла. Кожен, кого призначатимуть на ту чи ту посаду, пройде обговорення в міністерстві... Буде оприлюднено всю інформацію для громадськості, й усі працівники, які працюють у міністерстві або афілійованих структурах, проходять люстраційну перевірку. Жодна людина, яка за часів Януковича провадила інформаційну війну проти власної держави, що призвела і надалі призводить до численних жертв, працювати (у нас - ІФ) не буде", - пояснив Стець.

Як повідомлялося, на початку місяця заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко заявляв, що Мініформполітики планує представити мультимедійну платформу іномовлення за місяць.

"Це буде презентація не просто телеканалу іномовлення, а буде презентація медіа-платформи Ukraine Tomorrow, яка охопить кілька каналів комунікації і метою якої буде доносити світу правду про Україну", - розповів заступник міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...