Лідери коаліції розкритикували ідею Яроша про референдум

Середа, 22 липня 2015, 11:28

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко не підтримує ідею партії "Правий сектор" про проведення всеукраїнського референдуму.

Про це він заявив журналістам у середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так виходить, що в Україні перед будь-якими потрясіннями звучить слово" референдум ", саме тому мені не подобається ідея референдуму, особливо якщо вона звучить від людей, які не ховають в центрі столиці свою зброю", - сказав Луценко.

У свою чергу лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк зазначив, що вважає малоймовірним проведення всеукраїнського референдуму, який ініціюють представники "Правого сектора".

"Малоймовірно (проведення референдуму), тому що для цього поки що немає підстав", - сказав Березюк.

У той же час народний депутат зазначив, що Верховна Рада має ухвалити закони про референдум і про імпічмент президента.

"Україна повинна мати повний спектр інструментів управління владою, противаг", - підкреслив Березюк.

Як повідомлялося, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив у вівторок, що ПС має намір домагатися виконання своїх вимог у правовому полі - через референдум - як форму "прямого народовладдя".

За словами Яроша, партія буде ініціювати проведення всеукраїнського референдуму з низки питань, зокрема, щодо легалізації добровольчого руху в Україні, про недовіру діючій владі, повної блокади окупованих територій, офіційного визнання владою країни війни з Росією, замість поведінки антитерористичної операції на сході країни і іншим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування