Активісти пікетували ГПУ, вимагаючи відставки Шокіна

П'ятниця, 24 липня 2015, 11:44

Близько 50 громадських активістів, серед яких представники "Автомайдану", "Центру протидії корупції" та інших організацій в п'ятницю пікетували Генпрокуратуру з вимогою відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Учасники та організатори акції вимагають також провести службове розслідування діяльності заступників Шокіна.

"Минуло два тижні з моменту відкриття кримінальних проваджень проти команди молодих прокурорів - Віталія Касько і Давида Сакварелідзе. А нікого з тих, хто чинив тиск і перешкоджав їхньому розслідуванню, не звільнено. У прокуратурі не може існувати дві команди, борців з корупцією та тих, хто кришують схеми", - підкреслив керівник ЦПК Віталій Шабунін.

Учасники акції тримали плакати з написами "Шокін! Від тебе вся Україна в шоці", "Шокін і Ко - за грати!", "Харків - форпост України! Кернеса - зрадника - не повинно бути на передовій".

Серед учасників акції були також представники харківського "Автомайдану", які приїхали на знак протесту проти "корупції у справі Кернеса".

Учасники акції виставили перед входом до Генпрокуратури три манекена з нахлобученной шапками-вушанка і портретами Шокіна, а також його першого заступника і заступника.

В ході акції вони підпалили шапки з криками "На злодіїв шапки горять", однак правоохоронці просто погасили шапки з вогнегасників.

Один з представників МВС спробував затримати підпалювали, але йому це не вдалося.

Інтерфакс-УкраїнаЛіга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування