Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу вже майже склали підозру і проситимуть країни повернути його кошти

Вівторок, 28 липня 2015, 11:48

Генпрокуратура практично завершила складання підозри екс-президенту Віктору Януковичу.

Про це повідомив генпрокурор Віктор Шокін на брифінгу.

За його словами, Януковичу та його оточенню інкримінується підозра у створенні злочинної організації, зловживання владою та державна зрада.

Шокін нагадав, що Генпрокуратура вимагає заочного засудження для Януковича, колишнього голови НБУ Сергія Арбузова, колишнього міністра Доходів і зборів Олександра Клименка та його заступника Ігнатова, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та її заступника Стащенка.

"Печерський райсуд рішеннями від 23.07, 24.07 і 27.07 визнав правомірність доказів, зібраних співробітниками генпрокуратури стосовно Януковича, Ігнатова та Богатирьової і вже почав процедуру заочного засудження. На сьогодні вже розроблено і практично завершено повідомлення про підозру відносно Януковича та інших і найближчим часом це повідомлення буде передано", - сказав він.

Водночас Шокін нагадав, що процедура заочного засудження є досить тривалою і вимагає спочатку проходження усіх судових інстанцій в Україні, а потім винесений вирок буде направлений в усі країни, де зафіксовані кошти та майно фігурантів.

І лише після завершення судових процедур у цих країнах може бути розпочатий процес конфіскації всього майна на коштів, додав він.

"При цьому можливий розподіл цих коштів державою, яка сприяла конфіскації, але я маю надію, що держава Україна зможе отримати повністю кошти і майно", - зазначив він.

Шокін також додав, що запити щодо сприяння українському правосуддю будуть направлені до Австрії , Великобританії, Кіпру, Сінгапуру, Латвії та інших країн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування