Мін'юст просить ЦВК заборонити компартіям участь у місцевих виборах

Середа, 29 липня 2015, 21:59

Міністерство юстиції просить Центральну виборчу комісію заборонити участь у місцевих виборах партій, що підпадають під дію закону про заборону пропаганду комуністичних і націонал-соціалістського (нацистського) режимів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

"Міністр юстиції Павло Петренко направив у ЦВК офіційний лист, у якому повідомив комісії про невідповідність трьох політичних партій комуністичної користі вимогам Закону "Про засудження комуністичних і націонал-соціалістського (нацистського) тоталітарних режимів в Україні й заборона їх пропаганди й символіки" і необхідність вжити заходів із недопущення цих політичних сил до участі в місцевих виборах", - сказано в повідомленні.

У листі повідомляється, що створена відповідно до чинного законодавства комісія з питань дотримання вищезгаданого закону підготувала правові висновки про невідповідність діяльності, найменування й символіки Комуністичної партії, Комуністичної партії (оновленої) і Комуністичної партії робітників і селян вимогам зазначеного закону.

"З огляду на викладене й положення частини 5 статті 3 закону, просимо вжити вичерпних заходів із недопущення участі в місцевих виборах як суб'єктів виборчого процесу зазначених політичних партій і їх обласних, міських районних організацій або інших структурних утворень", - сказано в листі.

Мін'юст також просить оприлюднити на офіційному сайті ЦВК рішення Міністерства юстиції про невідповідність цих партій закону про заборону пропаганди комуністичного й нацистського режимів і проінформувати про це рішення територіальні виборчі комісії.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування