У Росії відхрещуються від викрадення Савченко

Четвер, 30 липня 2015, 12:55

У Москві назвали абсурдними заяви Києва про причетність російських посадових осіб до справи української льотчиці і депутата парламенту Надії Савченко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на департамент інформації і преси російського МЗС.

"Твердження українських правоохоронних органів про нібито причетність російських посадових осіб, включаючи високопоставленого співробітника МЗС Росії, до "злочинів" проти Савченко, настільки абсурдні, що "діагноз" ми не коментуємо", - заявили в МЗС.

Напередодні в Генпрокуратурі заявили, що мають намір звернутися до Генпрокуратури РФ із проханням про правову допомогу для повідомлення про підозру сімом громадянам Росії "у скоєнні злочину щодо Савченко".

Як заявив на брифінгу в Києві заступник генпрокурора України Юрій Столярчук, таке звернення направляється відповідно до міжнародних договорів у зв'язку з розслідуваним в Україні кримінальним провадженням. "Їх семеро, це громадяни РФ", - сказав Столярчук, не назвавши прізвищ.

"Насамперед, це співробітники слідчого підрозділу СКР, які незаконно, на наш погляд затримали і утримували її під вартою. Це співробітники суду РФ (їх троє), які щоразу, по черзі, без підстав, тобто незаконно, обирали Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - сказав заступник генпрокурора, додавши, що серед підозрюваних також - високопоставлений чиновник МЗС РФ. За його словами, російський дипломат підозрюється в тому, що "сприяв навмисне тому, що Савченко свого часу не була звільнена з-під варти".

Він також зазначив, що українська Генпрокуратура підозрює ще одного громадянина РФ, який сприяв її незаконному переміщенню з території України за кордон.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування