ГПУ перевірить, чому Винник не з'явився до суду

Четвер, 30 липня 2015, 18:05

Причини неявки до суду першого заступника керівника Українського центру оцінювання якості освіти Володимира Винника будуть з'ясовуватися.

Про це заявив журналістам перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи може означати неявка першого заступника керівника Центру оцінювання якості освіти, що він утік, Севрук відповів: "Буде перевірятися".

"Може, він і втік, і тому не прийшов. А може, у нього є об'єктивні причини, щоб не з'явитися. Це буде перевірятися", - сказав представник ГПУ.

Як відомо, 21 липня правоохоронці провели обшуки в Центрі оцінювання знань і на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

У ГПУ стверджують, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука як порядну людину.

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання: "Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

У Міністерстві освіти повідомили, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, а у Винника - 5 тисяч гривень, плюс комп'ютери і телефони.

У ГПУ ж заявили, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників знайдено 130 тисяч доларів.

22 липня Генпрокуратура викликала на допит чотирьох представників керівництва Центру оцінювання якості освіти.

Того ж дня Кабмін відсторонив Лікарчука від виконання обов'язків директора Центру оцінювання якості освіти до завершення розслідування.

28 липня Виннику оголосили підозру в несанкціонованій зміні даних у "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання". Суд просили обрати йому запобіжний захід, але чиновник не з'явився – і засідання перенесли на 30 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...