Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновнику Центру оцінювання якості освіти оголосили підозру

Четвер, 30 липня 2015, 13:02

Першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимиру Виннику повідомили про підозру у несанкціонованій зміні інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

Про це повідомляє Генпрокуратура, називаючи лише посаду підозрюваного.

За даними відомства, цей чиновник вступив у злочинну змову з невстановленими особами Центру оцінювання якості освіти і вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання.

28 липня Головне слідче управління МВС за погодженням із ГПУ повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України.

Того ж дня до суду спрямували клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Судове засідання з цих питань перенесено на 30 липня у зв'язку з неявкою підозрюваного.

У Генпрокуратурі наголошують, що проведені слідчі дії не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем Центру.

"Відтак, посилання окремих керівників обласних центрів ЗНО на відсутність можливості здійснювати поточну роботу за зверненнями громадян з питань внесення змін до системи є некоректним", - запевняє відомство.

Як відомо, 21 липня правоохоронці провели обшуки в Центрі оцінювання знань і на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

У ГПУ стверджують, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука як порядну людину.

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання: "Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

У Міністерстві освіти повідомили, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, а у Винника - 5 тисяч гривень, плюс комп'ютери і телефони.

У ГПУ ж заявили, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників знайдено 130 тисяч доларів.

22 липня Генпрокуратура викликала на допит чотирьох представників керівництва Центру оцінювання якості освіти.

Того ж дня Кабмін відсторонив Лікарчука від виконання обов'язків директора Центру оцінювання якості освіти до завершення розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування