Сина Чернушенка, який слав вказівки Апеляційному суду, посадили під арешт

Вівторок, 7 липня 2015, 13:23

4 липня суд обрав синові екс-голови Апеляційного суду Києва Дмитру Чернушенку запобіжний захід у вигляді взяття під варту з одночасним визначенням застави у розмірі 6 млн грн.

Таким чином, клопотання слідчого Генеральної прокуратури було задоволено, повідомляє ГПУ.

Раніше слідчий Генпрокуратури оголосив Дмитру Чернушенку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК.

2 липня слідчі ГПУ спільно з працівниками СБУ в порядку ст. 208 КПК затримали сина голови Апеляційного суду Києва, який слав смс-ками вказівки про прийняття рішень у судових справах, які розглядає Апеляційний суд столиці.

Згодом його батько Антон Чернушенко "вчиняв втручання в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕД Апеляція" з метою штучного розподілу справ та визначення себе головуючим чи суддею у складі колегії, яка розглядає вказану справу, щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення (ухвали)", заявляє ГПУ.

3 липня за клопотанням слідчого Генпрокуратури суд надав дозвіл на затримання та доставку до суду судді Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка для розгляду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, наприкінці червня Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних злочинів. 

Чернушенка-старшого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Було оприлюднено тексти смс-повідомлень, які отримував голова Київського апеляційного суду Антон Чернушенко із вказівками про необхідний результаті тієї чи іншої справи

Пізніше парламент дав дозвіл на затримання судді. З того моменту місце перебування судді невідоме.

3 липня Апеляційний суд Києва обрав своїм головою Ярослава Головачова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування