У Держдумі РФ зробили прогноз на осінь: Готується загострення

Понеділок, 10 серпня 2015, 02:50

Голова Держдуми РФ Сергій Наришкін упевнений, що восени "готується загострення", оскільки західні політики "активно готують нові провокації, і не лише на осінь".

Про це йдеться в публікації спікера Держдуми в "Российской газете".

"Серпень лише розпочався, але його події не дарма мають запах глибокої політичної осені. Судячи з усього, загострення готується", - заявив Наришкін, додавши, що загострення це - "не перше з цілої низки, що вже трапилися".

Наришкін навів приклади з історії, коли у серпні "траплялися вторгнення, збройні конфлікти на кордонах та інші "рукотворні" події". Спікер Держдуми згадав про початок Першої світової війни, яка почалась "із вбивства ерцгерцога Франца Фердинанда і спочатку локального конфлікту між Сербією і Австро-Угорщиною", радянсько-японський конфлікт у 1938 році, про ядерні бомбардування Хіросіми і Нагасакі, а також збройні конфлікти у Дагестані, Південній Осетії і Абхазії 2008 року.

При цьому спікер Держдуми згадав про голосування у Радбезі ООН щодо створення міжнародного трибуналу по катастрофі малайзійського MH17.

"Російське вето, по суті, врятувало репутацію Радбезу - рішення такого трибуналу було б свідомо помилковим і неправосудним", - заявив Наришкін.

На його думку, "головний організатор" - США - "на цьому не заспокоїться", і будуть нав'язувати обговорення в інших форматах, навіть якщо вони не будуть обов'язкові для виконання.

За словами Наришкіна, навколо катастрофи Боїнга Штатам потрібний розголос, а у розслідування причин катастрофи "давно вкинуто сфабриковані ними ж версію".

Спікер Держдуми РФ висловив думку, що міжнародний трибунал все-таки відбудеться, але "зовсім з іншого приводу".

"Коли-небудь дійсно об'єктивний і професійний суд врахує всі факти", - підсумував Наришкін.

Зазначимо, дії бойовиків на Донбасі, на думку експертів, можуть свідчити про те, що РФ готує нову атаку і загострення конфлікту, оскільки липень-серпень - найкращий час для військової кампанії.

Разом з тим в Міноборони України відзначають, що Для повномасштабного наступу в Україні Росії зараз не вистачає сил.

17 липня 2014 над Донбасом проросійські бойовики збили малайзійський лайнер, в результаті катастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17. Росія виступила проти такого трибуналу, висунувши за минулий рік ряд своїх версій причин катастрофи, якими звинувачувала Україну в аварії Боїнга і які суперечили один одному.

Розгляд проекту резолюції відбулося 29 липня, Радбез ООН не зміг ухвалити документ через вето Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування