У ГПУ не чули, щоб Колобов і Тимонькін просили притулку в ЄС

Понеділок, 10 серпня 2015, 16:53

У Генеральній прокуратурі не можуть підтвердити інформацію про те, що екс-міністр фінансів Юрій Колобов та заступник голови наглядової ради групи компаній ВЕТЕК Борис Тимонькін просили статус біженців у країнах Європи.

Про це "Укрінформу" повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Офіційно у нас ніякої інформації з цього приводу немає. Ми направили документи на екстрадицію Колобова і Тимонькіна до правоохоронних органів Іспанії та Німеччини і чекаємо на рішення. У них це питання вирішується через суд. Затримані особи, щоб їх не видали, заявляють різні аргументи", - пояснив він.

За словами Горбатюка, зазначені клопотання Колобова і Тимонькіна не вирішать питання про надання їм статусу біженців, оскільки "політичні переслідування розглядаються в окремому судовому процесі".

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що Колобов попросив про статус біженця в Іспанії, а Тимонькін – у Німеччині.

Як відомо, екс-міністра уряду Миколи Азарова Колобова затримали у Валенсії в березні 2015 року, а колишнього заступника голови групи компаній ВЕТЕК олігарха Сергія Курченка Тимонькін – у червні цього ж року в Німеччині.

Колобова, а також ряд колишніх держчиновників підозрюють у незаконному фінансуванні будівництва "Укртелекомом" телекомунікаційної мережі спецзв'язку, що завдало державі 220 млн гривень збитків.

Генпрокуратура підозрює Тимонькіна в причетності до незаконного заволодіння майном Брокбізнесбанку, Укргазбанку та Аграрного фонду в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 млрд гривень, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та службовому підробленні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування