Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони попереджало ОБСЄ про підготовку атаки під Старогнатівкою

Вівторок, 11 серпня 2015, 02:29

Міноборони України попереджало представників місії ОБСЄ та Спільний центру з контролю і координації про концентрацію бойовиків в районі Старогнатівці і про підготовку наступу.

Про це в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV повідомив директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федичев, повідомляє Укрінформ.

"Ми попередили ОБСЄ, ми попередили Спільний центр, що якщо це угруповання (у районі Старогнатівки) перейде в наступ, то це буде пряма загроза нашим військовослужбовцям, а якщо це буде пряма загроза, то ми маємо право застосувати всі наявні у нас засоби, в тому числі і важку артилерію ", - сказав він.

Полковник вказав на схожість нинішніх подій під Старогнатівкою з невдалою розвідкою боєм бойовиків у червні в Мар'їнці. За його словами, українська розвідка цього разу також чітко фіксувала накопичення в цьому районі бойовиків чисельністю близько батальйонно-тактичної групи з бронетехнікою.

В.Федічев підкреслив, що командування сил АТО, як і обіцяло, встигло оперативно підвести артилерію у разі реальної загрози життю особовому складу.

"Атаку бойовиків  зустріли вогнем. При чому, ефективність цього вогню була настільки висока, що бойовики не тільки відкотились, а й змушені були залишити важливі висоти, які дають нам можливість контролювати, фактично до російського кордону спостерігати за ними", - заявив він.

При цьому, полковник Міноборони підкреслив, що заняття силами АТО цих висот "не є порушенням Мінських угод з нашого боку, тому що ці території, свого часу, обмовлялися як території України за Мінським домовленостями".

Як відомо, ситуація під Старогнатівкою загострилася минулої ночі, коли після артпідготовки бойовики пішли у наступ за підтримки техніки. Однак у результаті контратаки сил АТО вони були відкинуті на 2-3 км, в результаті чого ЗСУ зайняли панівні висоти.

Україна попередила СММ ОБСЄ про можливість застосування артилерії, якщо атаки бойовиків не припиняться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування