Мусій пропонує Раді перейменувати копійку на рубль

Вівторок, 11 серпня 2015, 20:53

Нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Мусій зареєстрував законопроект  "Про внесення змін до деяких законів України щодо введення історично обґрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні".

Текст проекту закону № 2491а відсутній на сайті Ради.

Як зазначають у прес-службі БПП, даний законопроект розроблено з метою приведення найменування меншої частки грошової одиниці в Україні до історично обґрунтованої назви.

Завданням законопроекту є усунення недоліків, які існують в Законах України "Про Нацбанк України", "Про цінні папери та фондовий ринок" та "Про пенсійне забезпечення" до яких вносяться відповідні зміни.

"Із багатьох історичних джерел ми дізнаємось, що меншою частиною гривні був саме рубль. І саме рубль, а не копійка, був часткою гривні. З часу введення грошової одиниці в Україні - гривні, без історичного обґрунтування її меншу частину було названо словом копійка. А з усіх історичних джерел вбачається, що копійка є частиною саме рубля, а не гривні. Отже з часів Русі (України) на нашій території грошовими одиницями були гривня та її менша частина рубль", - зазначив Мусій.

За його словами, прийняття проекту Закону "Про внесення змін до деяких Законів України щодо введення історично обґрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні" відновить історичну справедливість у застосуванні назви рубля як меншої частини грошової одиниці в Україні - гривні.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування