Стець розповів, як російська пропаганда дезінформувала його маму

Середа, 12 серпня 2015, 13:22

Міністр інформполітики розраховує залучати 100 мільйонів гривень недержавних коштів на фінансування медіаплатформи іномовлення.

Про це він заявив під час презентації медіаплтформи під час засідання уряду в середу.

"З власного досвіду роботи в міністерстві долучати рівноцінну суму з боку наших партнерів на фінансування цього проекту – мультимедійної медіаплатформи -  з боку  представників неурядових організацій, з боку меценатів, спонсорів. Я переконаний, що до фінансування цього проекту можна долучити суму близько 100 мільйонів гривень на рік не з державного бюджету. І ми це обов'язково зробимо",  - сказав він

Крім того, Стець повідомив, що метою медіаплатформи є не лише інформувати про ситуацію на Сході або в Криму, але й розповідати світу про те, чим Україна може бути цікава.

"це буде медіахаб, який буде створювати телепродукт про те, чим може бути приваблива Україна світу, про інвестиційний клімат, про культуру,  історію України, туризм, який може бути цікавий іноземцям. Це буде піарагенція України в світі", - сказав Стець.

За його словами, керування медіаплатформою буде відбуватись наглядовою радою, в якої буде два співголови: один від громадськості, другий від міністерства. До наглядової ради буде входити голова громадської ради при міністерстві,  головні керівники медаресурсів, які будуть входити до цієї мультимедійної медіаплатформи.

"Мова йде про телеканал, національне інформагентство, міжнародна кореспондентська мережа, студія-продакшн медіа-дім", - пояснив він.

Він також заявив, що має намір запровадити те, що в редакційній раді всі 100% будуть представниками колективу і журналісти.

"Жодного менеджера, або представника кабміну, або представника міністерства в редакційній раді не буде. Тобто 100% контенту належатиме журналістам. Вони будуть нести відповідальність і будуть мати всі повноваження і право, щоб жоден владний чиновник не міг втручатися в контент або тиснути на журналістів", - сказав він.

Крім того, Стець додав, що в перший день запуску буде підписано меморандум про невтручання міністерства у справи медіаплатформи.

За його словами, канал транслюватиметься через три супутники на Азію, Європу, США, через кабельні мережі, додатки до андроїдів і айфонів. Він додав, що будуть укладені договори зі світовими операторами готелів, щоб в номерах були українські канали.

Стець також повідомив, що буде окрема кримськотатарська редакція.

Розповідаючи про негативний вплив російської пропаганди Стець розповів про свою маму, яка живе в Італії.

"Альтернативної точки зору (російській - ред) про те, що відбувається в Україні, не існує. Моя мама, яка живе в Італії, мені сказала, що дуже тішиться, що війська НАТО нарешті воюють за Україну на сході. Я сказав: "Мама ти збожеволіла, де ти це взяла?" Вона каже: "По телевізору сказали"… Я запросив в неї список телеканалів, які є в неї в мережі: 7 телеканалів і жодного українською", - розповів він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News