Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСбшник вдарив свідка у справі Сенцова-Кольченка - вимагав зізнань

П'ятниця, 14 серпня 2015, 01:32

Олександр Попков, адвокат Геннадія Афанасьєва, який раніше заявив у суді, що дав свідчення проти Сенцова і Кольченка під тортурами, повідомив, що у його підзахисного намагалися "вибити" свідчення.

Про це адвокат написав на своїй сторінці в Facebook.

"В середу 12 серпня я відвідав у СІЗО-1 г.Ростова-на-Дону Геннадія Афанасьєва, засудженого у справі Олега Сенцова. Він розповів, що 6 серпня до нього в СІЗО ФСБ приходив все той же оперативник ФСБ, який відвідував його в Північно-Кавказькому окружному військовому суді. Вимагав зізнатися, хто його змусив відмовитися від свідчень на Сенцова", - повідомив Попков.

За словами адвоката, після того, як Афансьев відмовився відповідати на питання оперативника, той розлютився і сильно вдарив ззаду по гомілці.

"Я звернувся в Громадську Наглядову комісію Ростовської області. Юрій Блохін та Олег Полікарпов відгукнулися на моє прохання. Сьогодні вони відвідали Афанасьєва, зафіксували на фото вже зникаючу гематому", - зазначив Попков.

Адвокат також повідомив, що медики СІЗО-1 підтвердили діагноз своєї довідкою та направили документи в Слідчий Комітет.

В среду 12 августа я посетил в СИЗО-1 г.Ростова-на-Дону Геннадия Афанасьева, осужденного по делу Олега Сенцова. Он расск...

Posted by Александр Попков on 13 августа 2015 г.

Як повідомлялося, 31 липня один з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова-Кольченко Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше свідчив під тиск, обумовивши Сенцова.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування