Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельничук має три тижні, щоб ознайомитися з матеріалами своєї справи

Четвер, 20 серпня 2015, 21:55

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури і обмежив термін ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, відкритого щодо народного депутата Сергія Мельничука, до 11 вересня.

Про це повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"Клопотання слідчого задовольнити частково і встановити термін до 11 вересня 2015 року включно", - заявив слідчий суддя Віталій Писанець.

Адвокат Мельничука Андрій Колтигін рішення судді пояснив тим, що для реалізації права на захист і, враховуючи обсяг матеріалів справи і кількість вихідних днів, адвокатам і самому народному депутату необхідно більше часу.

"Мельничук повинен ознайомитися з 35 томами кримінальної справи. Сьогодні якраз було розглянуто клопотання прокуратури щодо обмеження цих термінів", - зазначив Колтигін.

Як відомо, ГПУ просила встановити крайній термін 7 вересня.

3 червня 2015 року Верховна Рада дала згоду на залучення екс-комбата "Айдара", народного депутата Мельничука до кримінальної відповідальності. Подання на позбавлення імунітету, затримання і арешт надішло до парламенту від Генеральної прокуратури.

Мельничука підозрюють у здійсненні ряду кримінальних правопорушень, зокрема за ст. 257 (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації або на окремих осіб, а також участь у такій банді або у здійсненому нею нападі) Кримінального кодексу України.

Цією статтею передбачено позбавлення волі на термін до 15 років з конфіскацією майна.

10 червня Печерський суд Києва задовольнив подання Генеральної прокуратури про обрання щодо Мельничука запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 300 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування