"Свободівці", які атакували нацгвардійців, все валять на владу

Понеділок, 31 серпня 2015, 16:30

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" покладає відповідальність за теракт під стінами парламенту, внаслідок якого постраждали десятки людей, на чинну владу.

Про це йдеться в їхній заяві, оприлюдненій у понеділок.

За їхніми словами, "влада спільно з проросійським "Опозиційним блоком" спровокувала українців до протесту, поставивши у порядок денний парламенту та проголосувавши в першому читанні зміни до Конституції".

У "Свободі" стверджують, що міліція першою застосувала силу до пікетувальників, спровокувавши численні сутички.

"Натомість, правоохоронці не вжили належних заходів для нейтралізації провокаторів. Очевидно, що використання вибухового пристрою, який невідомі кинули в правоохоронців, є заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів", - сказано в повідомленні політсили.

Політики також вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Те, що Аваков так оперативно «призначив винних», свідчить про одне – провокація була ним і спланована. Путінським шляхом...

Posted by Олег Тягнибок on 31 серпня 2015 р.

Водночас, як зафіксували фотографи, під час трагічного мітингу біля стін парламенту націоналісти з партії Тягнибока в перших рядах атакували нацгвардійців.

 Фото Главкома

Журналісти зафіксували, зокрема, екс-нардепа Юрія Сиротюка, який завдавав ударів кийком у бік міліцейського кордону, і екс-нардепа Олега Гелевея, який вихоплював щит з рук гвардійця. Крім того, в побоїщеі біля Ради помітили лідера "Свободи" Олега Тягнибока, народного депутата Юрія Левченка та інших, пише ЛІГАБізнесІнформ.

 екс-нардеп Юрій Сиротюк із кийком. Фото з ЛІГИ
 Тягнибок на передньому краї протистоянь. Фото з Facebook Євромайдану

В свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко, чиї прибічники також брали участь у мітингу під стінами ВР, також заявив, що покладає відповідальність за нинішню провокацію на владу:

"Як Путін в Росії відволікає увагу суспільства від економічних провалів війною, так і нинішня українська влада відволікає увагу від бідності людей кривавими провокаціями", написав він у Facebook.

Те, що зробив сьогодні Порошенко - злочин.3 із 5 фракцій коаліції не підтримали путінські зміни до Конституції.Своїм...

Posted by Олег Ляшко on 31 серпня 2015 р.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування